spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Jajka - aby nie pękały podczas gotowania
Aby jajka nie pękały podczas gotowania, należy wyjąć je z lodówki co najmniej na 15 minut wcześniej, a przed włożeniem jajek wodę trzeba posolić.
Komentarze:
Wojtek | 27.10.2007 Sprawdziłem, działa. |
Ola | 11.01.2009 Przed włożeniem do wrzątlu jajka nakłuć, nie pękna napewno. |
Kropcia | 01.03.2012 Jeśli w czasie gotowania jajek, nawet mimo dodania do wrzątku szczypty soli, pęknie skorupka, wlewamy do rondelka trochę octu, a białko wówczas nie wypłynie ze skorupki. |
Dodaj komentarz: rozwiń formularz