spis działów
kategorie

Jajka - aby nie pękały podczas gotowania

Aby jajka nie pękały podczas gotowania, należy wyjąć je z lodówki co najmniej na 15 minut wcześniej, a przed włożeniem jajek wodę trzeba posolić.


Komentarze:

Wojtek
27.10.2007
Sprawdziłem, działa.
Ola
11.01.2009
Przed włożeniem do wrzątlu jajka nakłuć, nie pękna napewno.
Kropcia
01.03.2012
Jeśli w czasie gotowania jajek, nawet mimo dodania do wrzątku szczypty soli, pęknie skorupka, wlewamy do rondelka trochę octu, a białko wówczas nie wypłynie ze skorupki.


Dodaj komentarz: rozwiń formularz

Zachęcamy do zalogowania lub zarejestrowania się w portalu sej.pl. Będziesz mogła/mógł szybciej dodawać komentarze wraz ze zdjęciem do Twojego pseudonimu. Po zalogowaniu się odśwież tę stronę.
Pseudonim
Twój komentarz  
Przepisz tekst
z obrazka

Powrót do listy porad: Kulinaria