spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie1 | Zasmażka - najprostsza i najlepsza Najprostszą i dobrą zasmażkę uzyskamy, ugniatając kawałek masła lub margaryny... więcej |
2 | Zapiekanki - aby nie były zbyt wodniste Aby zapiekanki nie były zbyt wodniste, nie należy używać do nich warzyw obranych... więcej |
3 | Sałata - aby była jędrna i chrupka Aby sałata w surówce była jędrna i chrupka, oczyszczone liście przed przyprawieniem... więcej |
4 | Groch, fasola - jak przygotowac? Groch i ziarnistą fasolę solimy dopiero po ugotowaniu, natomiast fasolkę szparagową... więcej |
5 | Kalafiory, brokuły - aby ładnie zmiękły Aby kalafiory i brokuły równomiernie zmiękły podczas gotowania, należy podzielić... więcej |
6 | Cukinia, kabaczek... - Jak sporządzać warzywa o dużej ilości wody?! Warzywa o dużej zawartości wody (cukinia, kabaczek, ogórek, dynia, bakłażan)... więcej |
7 | Zielony groszek - aby podczas gotowania pozostał zielony Aby zielony groszek podczas gotowania zachował swój kolor, do wody warto dodać... więcej |
8 | Ryba - czego wystrzegać się przy smażeniu? Nie powinno się smażyć razem różnych rodzajów ryb.... więcej |
9 | Szczupak - najlepszy w smaku Najlepszego "szczupaka faszerowanego" otrzymamy biorąc mięso szczupaka... więcej |
10 | Węgorz, łosoś wędzony - aby nie wysychały Wędzony węgorz i łosoś przechowywane w lodówce nie będą wysychały, jeśli... więcej |