spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie21 | Grillowanie bez chmury dymu Aby grillowanie nie odbywało się w chmurze dymu, należy uważać, aby na ruszt... więcej |
22 | Mięso z grilla - miękkie i delikatne Aby mięso z grilla było miękkie i delikatne, nie podajemy go natychmiast po upieczeniu,... więcej |
23 | Tłuszcz - aby sprawdzić czy jest dostatecznie rozgrzany na patelni Aby sprawdzić, czy tłuszcz na patelni jest już dostatecznie rozgrzany, można... więcej |
24 | Kaczka - aby po upieczeniu była chrupiąca Aby pieczona kaczka była chrupiąca, należy umyć ją w gorącej wodzie i odstawić... więcej |
25 | Cytryny - aby na długo zachowały swój aromat Aby cytryny długo zachowały swój aromat, nie należy przechowywać ich w lodówce,... więcej |
26 | Chleb - aby móc długo przechować Aby długo przechowywać świeży chleb, należy zawinąć go szczelnie w folię... więcej |
27 | Awokado - aby szybko dojrzało Aby twarde awokado szybko dojrzało w domowych warunkach, należy zawinąć owoc... więcej |
28 | Awokado - aby po przekrojeniu nie ściemniało Aby przekrojone awokado nie ściemniało, należy skropić miąższ sokiem z cytryny... więcej |
29 | Frytki - szybsze smażenie Frytki usmażą się szybciej i nie nasiąkną tłuszczem, jeśli po obraniu i pokrojeniu... więcej |
30 | Frytki - sposób przyrządzania Frytki solimy dopiero po usmażeniu i odsączeniu z tłuszczu. ... więcej |