spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie91 | Jajka na twardo - aby żółtka nie ściemniały Aby żółtka jajek na twardo nie ściemniały, należy je gotować 5 minut, a następnie... więcej |
92 | Ser żółty - jak odzyskać świeżość, gdy jest już wysuszony? Wysuszony żółty ser odzyska świeżość, jeśli zalejemy go świeżym mlekiem... więcej |
93 | Śmietana - aby nie zwarzyła się w zupie Śmietana dodana do zupy nie zwarzy się, jeśli uprzednio wymieszamy ją z kilkoma... więcej |
94 | Panierka - aby lepiej przywarła do potrawy Aby tarta bułka lepiej przywarła do kotletów, do ubitych jajek można dodać kilka... więcej |
95 | Panierka - aby lepiej się trzymała potrawy Panierka na kotletach czy rybach będzie się lepiej trzymać, jeśli porcje przygotowane... więcej |
96 | Czosnkowy aromat Delikatny czosnkowy aromat otrzymamy, przecierając patelnię, garnek czy salaterkę... więcej |
97 | Czosnek - kiedy dodawać do potraw? Czosnek gorzknieje wskutek długiego smażenia, dlatego do potraw powinno się dodawać... więcej |
98 | Ryby - bardziej soczyste i lepsze Ryby natarte sokiem z cytryny tracą przykry "posmak morza" i są dużo... więcej |
99 | Mięso - aby szybciej miękło Mięso natarte sokiem z cytryny szybciej zmięknie podczas smażenia, gotowania,... więcej |
100 | Jajka - aby nie pękły podczas gotowania Aby jajka nie pękały podczas gotowania, do wody należy dodać szczyptę soli lub... więcej |