spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie51 | Papryka do pieczenia - aby nie wyszła gorzka Paprykę przeznaczoną do pieczenia warto przetrzeć szmatką nasączoną wodą z... więcej |
52 | Truskawki, porzeczki - kiedy myć? Truskawki zawsze myje się przed obraniem z listków, podobnie postępuje się z... więcej |
53 | Ciasto - aby nie było zbyt suche Podczas pieczenia ciasta drożdżowego warto jest wstawić do piekarnika blaszaną... więcej |
54 | Ciasto - co zrobić gdy wyschnie? Jeśli ciasto zbyt wyschło, należy posmarować je mlekiem i wstawić na chwilę... więcej |
55 | Biszkopt - aby nie wchłonął zbyt dużo soku z owoców Aby spód biszkoptowy używany do przygotowania owocowego tortu, nie wchłonął... więcej |
56 | Ciasto - aby nie przyklejało się do wałka Aby ciasto nie kleiło się do wałka, należy go przed użyciem włożyć na pół... więcej |
57 | Budyń - aby nie powstał kożuch Jeśli powierzchnię świeżo przygotowanego budyniu posypiemy cukrem, nie wytworzy... więcej |
58 | Kawa - lepszy aromat Aby kawa nabrała bardziej wykwintnego smaku, należy dodać do niej szczyptę gorzkiego... więcej |
59 | Herbata - jeszcze lepszy aromat Dodatek wanilii lub cukru waniliowego poprawi aromat słabej jakościowo herbaty.... więcej |
60 | Herbata - aby nabrała wyśmienitego aromatu Jeśli do puszki z herbatą włożymy 1-2 listki geranium, nawet kiepska herbata... więcej |