spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie71 | Ciasto biszkoptowe - aby łatwiej było przekroić gdy jest jeszcze świeże Aby łatwiej pokroić wilgotne, miękkie biszkoptowe ciasta i torty, przed krojeniem... więcej |
72 | Polewa na ciasto - aby łatwiej było rozsmarować Aby łatwiej rozsmarować na cieście lukier lub polewę, należy nóż do smarowania... więcej |
73 | Cebula - bardziej wykwintna i łagodniejsza Pokrojoną cebulę można skropić sokiem z cytryny - będzie nieco łagodniejsza... więcej |
74 | Cebula - kiedy kroić? Cebulę należy kroić bezpośrednio przed użyciem, przechowywana dłużej może... więcej |
75 | Mąka, kasza, ryż - aby nie zalęgły się szkodniki Aby w mące, kaszy i ryżu nie zalęgły się szkodniki, do pojemników lub torebek... więcej |
76 | Ryba - aby nie rozpadała się przy przewracaniu Aby ryba nie rozpadła się podczas obracania na patelni, do tłuszczu należy dodać... więcej |
77 | Mleko - aby nie wykipiało Aby mleko nie wykipiało, należy ścianki garnka posmarować mlekiem lub margaryną... więcej |
78 | Ziemniaki smażone - jak uzyskać piękny złocisty kolor? Aby smażone ziemniaki nabrały pięknego złocistego koloru, po pokrojeniu należy... więcej |
79 | Ziemniaki - aby zwiędnięte stały się znów jędrne Aby zwiędnięte ziemniaki stały się znów jędrne, należy je przed obraniem włożyć... więcej |
80 | Ziemniaki w mundurkach - aby nie pękały przy gotowaniu Aby ziemniaki w mundurkach nie pękały podczas gotowania, należy do wody dodać... więcej |