spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie111 | Kurczak - aby mięso było aromatyczne Aby mięso pieczonego kurczaka było aromatyczne, najlepiej natrzeć je solą i przyprawami... więcej |
112 | Cebula - dłużej świeża Aby przecięta cebula zachowała świeżość, należy ją przechowywać zawiniętą... więcej |
113 | Kurczak - aby mięso było soczyste, nieprzypalone Jeśli zależy nam, aby mięso kurczaka było soczyste i nie przypaliło się, na... więcej |
114 | Kurczak - pieczenie zgodne z jego wagą Kurczaka pieczemy odpowiednio do jego wagi -jeśli ważył 1 kg pieczemy 1 godzinę,... więcej |
115 | Jajka smażone - aby ładnie się prezentowały Aby jajka sadzone ładnie się prezentowały, nie należy ich doprawiać podczas... więcej |
116 | folia aluminiowa - jak ją prawidłowo zawijać Spożywcza folia aluminiowa z jednej strony jest błyszcząca, z drugiej matowa.... więcej |
117 | Kurczak - aby otrzymać chrupiącą skórke Aby pieczony kurczak miał rumianą chrupiącą skórkę, tuż przed końcem pieczenia... więcej |
118 | Cytryna - jak ją wycisnąć do ostatniej kropli? Jeśli przed wyciśnięciem soku cytrynę włożymy na 10-15 minut do gorącej wody... więcej |
119 | Śmietana - jak ją prawidłowo ubić? Aby dobrze ubić śmietankę, należy ją uprzednio dobrze schłodzić, a w czasie... więcej |
120 | Jabłecznik - co zrobić by nie zniszczyć smaku? Do pieczenia jabłecznika najlepiej używać formy szklanej, teflonowej lub z nierdzewnej... więcej |