spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie41 | Mięso - aby podczas pieczenia nie stało się łykowate Aby mięso podczas pieczenia nie zrobiło się łykowate, należy podlewać je wyłącznie... więcej |
42 | Ser - aby łatwiej było go zetrzeć Aby łatwiej zetrzeć na tarce miękki żółty ser, należy włożyć go uprzednio... więcej |
43 | Bita śmietana - aby nie była wodnista Aby krem z bitej śmietany nie podszedł wodą, zamiast zwykłego cukru należy użyć... więcej |
44 | Ziemniaki pieczone - aby nie popękały Aby ziemniaki pieczone w folii nie popękały podczas pieczenia, warto uprzednio... więcej |
45 | Ziemniaki w mundurkach - aby łatwiej się obierało Aby ziemniaki w mundurkach dawały się łatwiej obierać, do wody należy dodać... więcej |
46 | Ziemniaki - aby nie ściemniały Aby stare ziemniaki nie ściemniały podczas gotowania, do wody należy dodać pół... więcej |
47 | Kluski - bardziej puszyste Aby domowe kluski były bardziej puszyste, do ciasta należy dodać wodę gazowaną.... więcej |
48 | Makaron - aby podczas gotowania nie wykipiał Jeśli podczas gotowania w garnku z makaronem zostawimy chochelkę - makaron na pewno... więcej |
49 | Zioła - aby nie straciły aromatu Aby świeże zioła nie straciły aromatu, należy posiekać je na zwilżonej wodą... więcej |
50 | Czosnek - jak przygotowywać? Czosnek najlepiej zmiażdżyć, przeciskając go przez specjalną praskę. Jeśli... więcej |