spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie121 | Sitko do przesiewania - jak myć? Sitko używane do przesiewania mąki trzeba myć wyłącznie w zimnej wodzie. Jeśli... więcej |
122 | Kluski - żeby się nie rozpadły podczas gotowania Kluski nie rozpadną się podczas gotowania, jeśli do wody dodamy sporą łyżeczkę... więcej |
123 | Grzyby - smaczne i jędrne w sałatkach Aby grzyby używane do sałatek były jędrne i smaczne należy je obgotować (4-7... więcej |
124 | Grzyby - żeby dobrze prezentowały się w surówkach Aby grzyby dobrze prezentowały się w surówkach (np. młode pieczarki), należy... więcej |
125 | Grzyby - aby nie sflaczały Aby grzyby nie sflaczały, nie należy ich moczyć zbyt długo, gdyż blaszki wielu... więcej |
126 | Grzyby - aby usunąć piasek Aby usunąć piasek z grzybów (gąski, kurki itp.), należy je umyć w osolonej... więcej |
127 | Pieczarki - aby ładnie wyglądały Aby pieczarki ładnie wyglądały, nie trzeba ich obierać, wystarczy dokładnie... więcej |
128 | Makaron, ryż - aby ogrzać już zimny, ugotowany Aby ogrzać zimny ugotowany makaron i ryż, należy przelać go na cedzaku wrzącą... więcej |
129 | Sałata, zioła - aby odzyskały jędrność Aby zwiędła sałata i zioła odzyskały jędrność, należy włożyć je na chwilę,... więcej |
130 | Sznycle mięsne - dłużej miękkie i soczyste Aby mięsne sznycle pozostały miękkie i soczyste, należy je uprzednio rozbić... więcej |