spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie101 | Jabłka, gruszki poszatkowane - aby nie ściemniały Starte lub drobno poszatkowane jabłka, gruszki, banany i selery nie ściem¬nieją,... więcej |
102 | Ziemniaki, kartofle - aby nie ściemniały przy gotowaniu Stare ziemniaki i kalafiory nie ściemnieją podczas gotowania jeśli do wody dodamy... więcej |
103 | Cytrynowa skórka - aby nie przyklejała się do tarki Aby ścierana skórka cytrynowa nie przyklejała się do tarki, warto uprzednio posmarować... więcej |
104 | Owoce cytrusowe - aby wycisnąć jeszcze więcej Z owoców cytrusowych wyciśnie się więcej soku, jeśli uprzednio włoży się... więcej |
105 | Cykoria - aby wyeliminować gorzki posmak Gorzki posmak cykorii można wyeliminować, zanurzając ją na pół godziny w ciepłej... więcej |
106 | Pieczywo - dłużej świeże Jeśli do pojemnika na chleb włożymy jabłko lub surowego obranego ziemniaka, pieczywo... więcej |
107 | Drób faszerowany - aby farsz nie wypłynął Faszerowany drób należy po wyjęciu z pieca odstawić przynajmniej na kwadrans... więcej |
108 | Drób pieczony - sposób na złocistą skórkę Aby pieczony drób miał złocistą chrupiącą skórkę, na 15 minut przed końcem... więcej |
109 | Kurczak - jak piec, aby nie wysechł Kurczaka najlepiej piec pod przykryciem lub w foliowym rękawie do pieczenia - wtedy... więcej |
110 | Kurczak - temperatury pieczenia Kurczaka najlepiej wstawić do bardzo gorącego piekarnika (200-220°C), a gdy mięso... więcej |