spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie81 | Ciasto - aby dłużej zachowało świeżość Aby ciasta dłużej zachowały świeżość, do pojemnika, w którym je przechowujemy... więcej |
82 | Sól - aby nie zbryliła się Aby sól nie zwilgotniała i nie zbryliła się, do solniczki należy wrzucić kilka... więcej |
83 | Oliwa, olej - co zrobić, aby nie zjełczały? Aby oliwa i olej nie zjełczały, do butelek należy wsypać szczyptę soli.... więcej |
84 | Polewa - aby lepiej ułożyłą się na cieście Polewa czekoladowa lepiej ułoży się na cieście, jeśli po posmarowaniu ciasta... więcej |
85 | Ciasto - aby łatwiej było wyjąć z formy? Ciasto łatwiej wyjmiemy z formy, jeśli po wyjęciu z piekarnika blachę zanurzymy... więcej |
86 | Migdały - jak łatwiej je posiekac? Migdały łatwiej posiekać, jeśli wcześniej posypiemy je cukrem.... więcej |
87 | Ryby - jak piec aby były chrupkie? Ryby smażymy zawsze bez przykrycia - tylko wtedy będą chrupkie.... więcej |
88 | Ciasto - aby było ładnie rumiane Aby ciasto ładnie zarumieniło się, należy przed pieczeniem posmarować je jajkiem... więcej |
89 | Żółtka - co zrobić przed dodaniem do zupy? Surowe żółtka przed dodaniem do gorącej zupy należy lekko ubić z odrobiną... więcej |
90 | Omlet - aby był bardziej pulchny i nie przywierał do patelni Omlet będzie bardziej pulchny i nie przyklei się do patelni, jeśli do ubitych... więcej |