spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie131 | Rosół - gdy wyszedł zbyt mętny Aby mętny rosół stał się bardziej klarowny, można zagotować go na silnym ogniu... więcej |
132 | Zupa - jak zagęścić gdy wyjdzie zbyt rzadka? Aby zagęścić zbyt rzadką zupę, należy dodać do niej 1-2 łyżki kaszy manny... więcej |
133 | Cukier - sposób na szybszą karmelizację Aby cukier się szybciej skarmelizował, przed podgrzewaniem należy do niego dodać... więcej |
134 | Czosnek - jak pozbyć się jego zapachu z ust? Aby pozbyć się intensywnego zapachu czosnku, należy zjeść jabłko, pietruszkę... więcej |
135 | Marchewka, pomidory - aby nie straciły koloru przy gotowaniu Aby marchewka i pomidory podczas gotowania nie straciły intensywnego koloru, należy... więcej |
136 | Kapusta - jak wybierać aby była smaczna? Aby kapusta była smaczna i delikatna w smaku, kupując ją, należy wybierać jak... więcej |
137 | Pietruszka, koperek - na długo świeże Aby natka pietruszki, koperek i szczypiorek dłużej zachowały świeżość, należy... więcej |
138 | Dżemy - żeby nie fermentowały Aby dżemy, powidła i konfitury nie fermentowały, na dno słoików należy włożyć... więcej |
139 | Owoce - aby dłużej zachowały swą świeżość Aby owoce jak najdłużej zachowały świeżość, należy przechowywać je w ciemnym... więcej |
140 | Jajka - aby z pękniętego, gotowanego jajka nie wypłynęło białko Aby z pękniętego jajka podczas gotowania nie wypłynęło białko, należy do wody... więcej |