spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie61 | Ciasto - aby polewa nie straciła połysku Ciasta z polewą nie należy wstawiać do lodówki - polewa może stracić połysk.... więcej |
62 | Ciasto - aby pozbyć się grudek Jeśli w cieście są grudki, wystarczy dodać do niego kilka kropli oliwy lub oleju.... więcej |
63 | Ciasto - aby polewa nie wsiąkała Jeśli przed posmarowaniem ciasta polewą rozsmarujemy na jego powierzchni lekko... więcej |
64 | Ciasta z polewą Ciasta z polewą dłużej zachowują wilgotność.... więcej |
65 | Pierogi - co można zrobić z nadmiarem? Najlepiej przygotowywać pierogi niedługo przed gotowaniem - albo –jeśli mamy... więcej |
66 | Pierogi - jak przechowywać? Przygotowane pierożki najlepiej układać na wysypanej mąką stolnicy i przykryć... więcej |
67 | Mięso - aby tłuczek się nie przyklejał Tłuczek do mięsa przed użyciem warto zwilżyć wodą - mięso nie będzie się... więcej |
68 | Mięso na grill - jak wybierać? Wybierając mięso na grill, pamiętajcie, że powinno być one lekko tłuste, gdyż... więcej |
69 | Zupa mdła - aby poprawić smak Jeden roztarty listek świeżego lubczyku poprawi smak nawet najbardziej mdłej zupy.... więcej |
70 | Zupa przesolona - aby dało się zjeść Aby przesolona zupa nadała się do zjedzenia, należy dodać do niej 1-2 obrane... więcej |