spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie31 | Tłuszcz - aby nie pryskał podczas smażenia Tłuszcz nie będzie pryskał z patelni podczas smażenia, jeśli dodamy do niego... więcej |
32 | Szpinak - jak łatwiej oczyścić z drobin piasku? Szpinak łatwiej oczyścimy z drobin piasku, jeśli wypłuczemy go w osolonej wodzie.... więcej |
33 | Kompot - łatwiejsze otwieranie słoików Mocno zakręcony słoik z kompotem otworzy się łatwiej, jeśli wstawimy go na chwilę... więcej |
34 | Ryba - łatwiejsze usuwanie łusek Świeżą rybę łatwiej będzie oczyścić z łusek, jeśli pokropimy ją octem... więcej |
35 | Ryba gotowana - delikatniejsza w smaku Jeśli przygotowujemy rybę gotowaną, do wody należy dodać 1/4 szklanki mleka... więcej |
36 | Orzechy - bardziej aromatyczne w cieście Orzechy przeznaczone do ciasta warto wcześniej włożyć do lekko nagrzanego piekarnika... więcej |
37 | Ciasto - gdy lepi się do wałka Jeśli ciasto lepi się do wałka, należy przykryć je folią spożywczą lub papierem... więcej |
38 | Placek owocowy - kruchy i bez zakalca Aby placek owocowy nie miał zakalca i był kruchy, należy przed ułożeniem owoców... więcej |
39 | Mięso - aby nie przywarło do rożna Aby mięso nie przywarło do rożna lub patyczków szaszłykowych, należy posmarować... więcej |
40 | Kiełbaski pieczone - aromatyczne i kruche Aby pieczone kiełbaski były kruche i aromatyczne, przed pieczeniem należy posypać... więcej |