spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie1 | Awokado - aby po przekrojeniu nie ściemniało Aby przekrojone awokado nie ściemniało, należy skropić miąższ sokiem z cytryny... więcej |
2 | Awokado - aby szybko dojrzało Aby twarde awokado szybko dojrzało w domowych warunkach, należy zawinąć owoc... więcej |
3 | Biszkopt - aby nie wchłonął zbyt dużo soku z owoców Aby spód biszkoptowy używany do przygotowania owocowego tortu, nie wchłonął... więcej |
4 | Bita śmietana - aby nie była wodnista Aby krem z bitej śmietany nie podszedł wodą, zamiast zwykłego cukru należy użyć... więcej |
5 | Budyń - aby nie powstał kożuch Jeśli powierzchnię świeżo przygotowanego budyniu posypiemy cukrem, nie wytworzy... więcej |
6 | Cebula - bardziej wykwintna i łagodniejsza Pokrojoną cebulę można skropić sokiem z cytryny - będzie nieco łagodniejsza... więcej |
7 | Cebula - dłużej świeża Aby przecięta cebula zachowała świeżość, należy ją przechowywać zawiniętą... więcej |
8 | Cebula - kiedy kroić? Cebulę należy kroić bezpośrednio przed użyciem, przechowywana dłużej może... więcej |
9 | Chleb - aby móc długo przechować Aby długo przechowywać świeży chleb, należy zawinąć go szczelnie w folię... więcej |
10 | Ciasta z polewą Ciasta z polewą dłużej zachowują wilgotność.... więcej |