spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie41 | Grzyby - aby nie sflaczały Aby grzyby nie sflaczały, nie należy ich moczyć zbyt długo, gdyż blaszki wielu... więcej |
42 | Grzyby - aby usunąć piasek Aby usunąć piasek z grzybów (gąski, kurki itp.), należy je umyć w osolonej... więcej |
43 | Grzyby - smaczne i jędrne w sałatkach Aby grzyby używane do sałatek były jędrne i smaczne należy je obgotować (4-7... więcej |
44 | Grzyby - żeby dobrze prezentowały się w surówkach Aby grzyby dobrze prezentowały się w surówkach (np. młode pieczarki), należy... więcej |
45 | Herbata - aby nabrała wyśmienitego aromatu Jeśli do puszki z herbatą włożymy 1-2 listki geranium, nawet kiepska herbata... więcej |
46 | Herbata - jeszcze lepszy aromat Dodatek wanilii lub cukru waniliowego poprawi aromat słabej jakościowo herbaty.... więcej |
47 | Herbatniki i sucharki - dłużej chrupiące Aby herbatniki i sucharki dłużej pozostały chrupiące, należy przechowywać je... więcej |
48 | Jabłecznik - co zrobić by nie zniszczyć smaku? Do pieczenia jabłecznika najlepiej używać formy szklanej, teflonowej lub z nierdzewnej... więcej |
49 | Jabłka, gruszki poszatkowane - aby nie ściemniały Starte lub drobno poszatkowane jabłka, gruszki, banany i selery nie ściem¬nieją,... więcej |
50 | Jajka - aby nie pękały podczas gotowania Aby jajka nie pękały podczas gotowania, należy wyjąć je z lodówki co najmniej... więcej |