spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie31 | Czosnek - kiedy dodawać do potraw? Czosnek gorzknieje wskutek długiego smażenia, dlatego do potraw powinno się dodawać... więcej |
32 | Czosnkowy aromat Delikatny czosnkowy aromat otrzymamy, przecierając patelnię, garnek czy salaterkę... więcej |
33 | Drób faszerowany - aby farsz nie wypłynął Faszerowany drób należy po wyjęciu z pieca odstawić przynajmniej na kwadrans... więcej |
34 | Drób pieczony - sposób na złocistą skórkę Aby pieczony drób miał złocistą chrupiącą skórkę, na 15 minut przed końcem... więcej |
35 | Dżemy - żeby nie fermentowały Aby dżemy, powidła i konfitury nie fermentowały, na dno słoików należy włożyć... więcej |
36 | folia aluminiowa - jak ją prawidłowo zawijać Spożywcza folia aluminiowa z jednej strony jest błyszcząca, z drugiej matowa.... więcej |
37 | Frytki - sposób przyrządzania Frytki solimy dopiero po usmażeniu i odsączeniu z tłuszczu. ... więcej |
38 | Frytki - szybsze smażenie Frytki usmażą się szybciej i nie nasiąkną tłuszczem, jeśli po obraniu i pokrojeniu... więcej |
39 | Grillowanie bez chmury dymu Aby grillowanie nie odbywało się w chmurze dymu, należy uważać, aby na ruszt... więcej |
40 | Groch, fasola - jak przygotowac? Groch i ziarnistą fasolę solimy dopiero po ugotowaniu, natomiast fasolkę szparagową... więcej |