spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie111 | Rybne paluszki - aby nie rozpadały się przy smażeniu Aby rybne paluszki i filety panierowane nie rozpadły się podczas smażenia nie... więcej |
112 | Ryby - bardziej soczyste i lepsze Ryby natarte sokiem z cytryny tracą przykry "posmak morza" i są dużo... więcej |
113 | Ryby - jak piec aby były chrupkie? Ryby smażymy zawsze bez przykrycia - tylko wtedy będą chrupkie.... więcej |
114 | Sałata - aby była jędrna i chrupka Aby sałata w surówce była jędrna i chrupka, oczyszczone liście przed przyprawieniem... więcej |
115 | Sałata, zioła - aby odzyskały jędrność Aby zwiędła sałata i zioła odzyskały jędrność, należy włożyć je na chwilę,... więcej |
116 | Ser - aby łatwiej było go zetrzeć Aby łatwiej zetrzeć na tarce miękki żółty ser, należy włożyć go uprzednio... więcej |
117 | Ser żółty - jak odzyskać świeżość, gdy jest już wysuszony? Wysuszony żółty ser odzyska świeżość, jeśli zalejemy go świeżym mlekiem... więcej |
118 | Sitko do przesiewania - jak myć? Sitko używane do przesiewania mąki trzeba myć wyłącznie w zimnej wodzie. Jeśli... więcej |
119 | Śmietana - aby nie zwarzyła się w zupie Śmietana dodana do zupy nie zwarzy się, jeśli uprzednio wymieszamy ją z kilkoma... więcej |
120 | Śmietana - jak ją prawidłowo ubić? Aby dobrze ubić śmietankę, należy ją uprzednio dobrze schłodzić, a w czasie... więcej |