spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie21 | Ciasto biszkoptowe - aby łatwiej było przekroić gdy jest jeszcze świeże Aby łatwiej pokroić wilgotne, miękkie biszkoptowe ciasta i torty, przed krojeniem... więcej |
22 | Cukier - sposób na szybszą karmelizację Aby cukier się szybciej skarmelizował, przed podgrzewaniem należy do niego dodać... więcej |
23 | Cukinia, kabaczek... - Jak sporządzać warzywa o dużej ilości wody?! Warzywa o dużej zawartości wody (cukinia, kabaczek, ogórek, dynia, bakłażan)... więcej |
24 | Cykoria - aby wyeliminować gorzki posmak Gorzki posmak cykorii można wyeliminować, zanurzając ją na pół godziny w ciepłej... więcej |
25 | Cynamon - jak wybierać ? Aby cynamon był najbardziej aromatyczny, kupując go, należy wybierać jak najcieńsze... więcej |
26 | Cytryna - jak ją wycisnąć do ostatniej kropli? Jeśli przed wyciśnięciem soku cytrynę włożymy na 10-15 minut do gorącej wody... więcej |
27 | Cytrynowa skórka - aby nie przyklejała się do tarki Aby ścierana skórka cytrynowa nie przyklejała się do tarki, warto uprzednio posmarować... więcej |
28 | Cytryny - aby na długo zachowały swój aromat Aby cytryny długo zachowały swój aromat, nie należy przechowywać ich w lodówce,... więcej |
29 | Czosnek - jak pozbyć się jego zapachu z ust? Aby pozbyć się intensywnego zapachu czosnku, należy zjeść jabłko, pietruszkę... więcej |
30 | Czosnek - jak przygotowywać? Czosnek najlepiej zmiażdżyć, przeciskając go przez specjalną praskę. Jeśli... więcej |