spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie71 | Kurczak - temperatury pieczenia Kurczaka najlepiej wstawić do bardzo gorącego piekarnika (200-220°C), a gdy mięso... więcej |
72 | Mąka bez grudek Aby mąka zmieszana z wodą pozostała jednolita i nie wytworzyła grudek, należy... więcej |
73 | Mąka, kasza, ryż - aby nie zalęgły się szkodniki Aby w mące, kaszy i ryżu nie zalęgły się szkodniki, do pojemników lub torebek... więcej |
74 | Makaron - aby podczas gotowania nie wykipiał Jeśli podczas gotowania w garnku z makaronem zostawimy chochelkę - makaron na pewno... więcej |
75 | Makaron, ryż - aby ogrzać już zimny, ugotowany Aby ogrzać zimny ugotowany makaron i ryż, należy przelać go na cedzaku wrzącą... więcej |
76 | Marchewka, pomidory - aby nie straciły koloru przy gotowaniu Aby marchewka i pomidory podczas gotowania nie straciły intensywnego koloru, należy... więcej |
77 | Mięso - aby nie przywarło do rożna Aby mięso nie przywarło do rożna lub patyczków szaszłykowych, należy posmarować... więcej |
78 | Mięso - aby podczas pieczenia nie stało się łykowate Aby mięso podczas pieczenia nie zrobiło się łykowate, należy podlewać je wyłącznie... więcej |
79 | Mięso - aby szybciej miękło Mięso natarte sokiem z cytryny szybciej zmięknie podczas smażenia, gotowania,... więcej |
80 | Mięso - aby tłuczek się nie przyklejał Tłuczek do mięsa przed użyciem warto zwilżyć wodą - mięso nie będzie się... więcej |