spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie11 | Ciasto - aby było ładnie rumiane Aby ciasto ładnie zarumieniło się, należy przed pieczeniem posmarować je jajkiem... więcej |
12 | Ciasto - aby dłużej zachowało świeżość Aby ciasta dłużej zachowały świeżość, do pojemnika, w którym je przechowujemy... więcej |
13 | Ciasto - aby nie było zbyt suche Podczas pieczenia ciasta drożdżowego warto jest wstawić do piekarnika blaszaną... więcej |
14 | Ciasto - aby nie przyklejało się do wałka Aby ciasto nie kleiło się do wałka, należy go przed użyciem włożyć na pół... więcej |
15 | Ciasto - aby polewa nie straciła połysku Ciasta z polewą nie należy wstawiać do lodówki - polewa może stracić połysk.... więcej |
16 | Ciasto - aby polewa nie wsiąkała Jeśli przed posmarowaniem ciasta polewą rozsmarujemy na jego powierzchni lekko... więcej |
17 | Ciasto - aby pozbyć się grudek Jeśli w cieście są grudki, wystarczy dodać do niego kilka kropli oliwy lub oleju.... więcej |
18 | Ciasto - aby łatwiej było wyjąć z formy? Ciasto łatwiej wyjmiemy z formy, jeśli po wyjęciu z piekarnika blachę zanurzymy... więcej |
19 | Ciasto - co zrobić gdy wyschnie? Jeśli ciasto zbyt wyschło, należy posmarować je mlekiem i wstawić na chwilę... więcej |
20 | Ciasto - gdy lepi się do wałka Jeśli ciasto lepi się do wałka, należy przykryć je folią spożywczą lub papierem... więcej |