spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie81 | Mięso na grill - jak wybierać? Wybierając mięso na grill, pamiętajcie, że powinno być one lekko tłuste, gdyż... więcej |
82 | Mięso z grilla - miękkie i delikatne Aby mięso z grilla było miękkie i delikatne, nie podajemy go natychmiast po upieczeniu,... więcej |
83 | Migdały - jak łatwiej je posiekac? Migdały łatwiej posiekać, jeśli wcześniej posypiemy je cukrem.... więcej |
84 | Mleko - aby nie wykipiało Aby mleko nie wykipiało, należy ścianki garnka posmarować mlekiem lub margaryną... więcej |
85 | Oliwa, olej - co zrobić, aby nie zjełczały? Aby oliwa i olej nie zjełczały, do butelek należy wsypać szczyptę soli.... więcej |
86 | Omlet - aby był bardziej pulchny i nie przywierał do patelni Omlet będzie bardziej pulchny i nie przyklei się do patelni, jeśli do ubitych... więcej |
87 | Orzechy - bardziej aromatyczne w cieście Orzechy przeznaczone do ciasta warto wcześniej włożyć do lekko nagrzanego piekarnika... więcej |
88 | Owoce - aby dłużej zachowały swą świeżość Aby owoce jak najdłużej zachowały świeżość, należy przechowywać je w ciemnym... więcej |
89 | Owoce cytrusowe - aby wycisnąć jeszcze więcej Z owoców cytrusowych wyciśnie się więcej soku, jeśli uprzednio włoży się... więcej |
90 | Panierka - aby lepiej przywarła do potrawy Aby tarta bułka lepiej przywarła do kotletów, do ubitych jajek można dodać kilka... więcej |