spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Porady w kategorii: Kulinaria
Sortowanie: od najnowszych alfabetycznie101 | Pietruszka, koperek - na długo świeże Aby natka pietruszki, koperek i szczypiorek dłużej zachowały świeżość, należy... więcej |
102 | Placek owocowy - kruchy i bez zakalca Aby placek owocowy nie miał zakalca i był kruchy, należy przed ułożeniem owoców... więcej |
103 | Polewa - aby lepiej ułożyłą się na cieście Polewa czekoladowa lepiej ułoży się na cieście, jeśli po posmarowaniu ciasta... więcej |
104 | Polewa na ciasto - aby łatwiej było rozsmarować Aby łatwiej rozsmarować na cieście lukier lub polewę, należy nóż do smarowania... więcej |
105 | Rosół - gdy wyszedł zbyt mętny Aby mętny rosół stał się bardziej klarowny, można zagotować go na silnym ogniu... więcej |
106 | Ryba - aby nie rozpadała się przy przewracaniu Aby ryba nie rozpadła się podczas obracania na patelni, do tłuszczu należy dodać... więcej |
107 | Ryba - czego wystrzegać się przy smażeniu? Nie powinno się smażyć razem różnych rodzajów ryb.... więcej |
108 | Ryba - łatwiejsze usuwanie łusek Świeżą rybę łatwiej będzie oczyścić z łusek, jeśli pokropimy ją octem... więcej |
109 | Ryba gotowana - delikatniejsza w smaku Jeśli przygotowujemy rybę gotowaną, do wody należy dodać 1/4 szklanki mleka... więcej |
110 | Ryba mrożona - sposób na szybkie rozmrożenie Aby szybko rozmrozić zamrożoną rybę, należy ją zalać mlekiem lub mineralną... więcej |