spis działów
kategorie

Zasmażka - najprostsza i najlepsza

Najprostszą i dobrą zasmażkę uzyskamy, ugniatając kawałek masła lub margaryny wielkości włoskiego orzecha z łyżką mąki pszennej. Wystarczy to do zagęszczenia litrowego garnka zupy - trzeba kulkę masy wrzucić do gorącej zupy i dobrze wymieszać na małym ogniu. Porcje takiej zasmażki można zawijać w folię spożywczą i przechowywać w lodówce około 1 tygodnia.


Komentarze:

lenka
23.10.2008
nie wiem, w jaki sposob zrobic zasmazke na margarynie, jeszcze nigdy mi sie to nie udalo i wdaje mi sie, ze nie wynika to z moich nieumiejetnosci kulinarnych;p margaryny sa ok ale nie do zasmazki, ktore najlepiej wychodza jednak z masla. warto zaznaczyc -
lenka
23.10.2008
cd... - nieuwodnionego, z min 80proc tluszczu. polecam sprobowac na kerrygold. wychodzi perfekcyjnie:)
oli123
03.11.2010
sdas [url=http://www.tipy.pl/forum/]Forum darmowe porady - Tipy.pl[/url]
edi
12.12.2010
eh kobiety wy jestescie do niczego ... zeby z zasnazka miec problemy
margola
07.01.2013
To jakiś żart? Sama nazwa wskazuje 'zasmażka' czyli trzeba zasmażyć na patelni tłuszcz z mąką. Cała filozofia...


Dodaj komentarz: rozwiń formularz

Zachęcamy do zalogowania lub zarejestrowania się w portalu sej.pl. Będziesz mogła/mógł szybciej dodawać komentarze wraz ze zdjęciem do Twojego pseudonimu. Po zalogowaniu się odśwież tę stronę.
Pseudonim
Twój komentarz  
Przepisz tekst
z obrazka

Powrót do listy porad: Kulinaria