spis działów
- Najnowsze porady
- Najpopularniejsze porady
- Dodaj poradę
- Znajdź poradę:
kategorie
- Kulinaria (143)
- Uroda (14)
- Usuwanie plam (57)
- Usuwanie zapachów (9)
- Zdrowie (5)
Zasmażka - najprostsza i najlepsza
Najprostszą i dobrą zasmażkę uzyskamy, ugniatając kawałek masła lub margaryny wielkości włoskiego orzecha z łyżką mąki pszennej. Wystarczy to do zagęszczenia litrowego garnka zupy - trzeba kulkę masy wrzucić do gorącej zupy i dobrze wymieszać na małym ogniu. Porcje takiej zasmażki można zawijać w folię spożywczą i przechowywać w lodówce około 1 tygodnia.
Komentarze:
lenka | 23.10.2008 nie wiem, w jaki sposob zrobic zasmazke na margarynie, jeszcze nigdy mi sie to nie udalo i wdaje mi sie, ze nie wynika to z moich nieumiejetnosci kulinarnych;p margaryny sa ok ale nie do zasmazki, ktore najlepiej wychodza jednak z masla. warto zaznaczyc - |
lenka | 23.10.2008 cd... - nieuwodnionego, z min 80proc tluszczu. polecam sprobowac na kerrygold. wychodzi perfekcyjnie:) |
oli123 | 03.11.2010 sdas [url=http://www.tipy.pl/forum/]Forum darmowe porady - Tipy.pl[/url] |
edi | 12.12.2010 eh kobiety wy jestescie do niczego ... zeby z zasnazka miec problemy |
margola | 07.01.2013 To jakiś żart? Sama nazwa wskazuje 'zasmażka' czyli trzeba zasmażyć na patelni tłuszcz z mąką. Cała filozofia... |
Dodaj komentarz: rozwiń formularz